Pinterest

E uimitor să privești în online toate creațiile apărute, ca niște animale de la zoo, care de care mai exotice. Site-uri peste site-uri care te ajută să-ți ții evidența cărților citite, care îți țin evidența filmelor și serialelor văzute și te ”împrietenesc” cu alți oameni cu gusturi similare. Asta ca să nu le mai adaug pe cele cu scop  strict informativ.

Rețelele de socializare par să apară ca ciupercile după ploaie, sperând să obțină măcar o felie din succesul pe care l-a repurtat Facebook, iar unele din ele par să și reușească ca de exemplu Pinterest.

Oriunde privești te lovești de un nou grafic, mail, articol, buton care te duce spre inevitabil spre Pinterest sau care-ți vorbește de el. Un fel de Prâslea între rețelele de socializare la avântul pe care și l-a luat și evoluția de la lună la lună în termeni de timp petrecut pe site și număr de utilizatori.

De ce e așa de popular e lesne de înțeles pentru oricine i-a trecut ”pragul” și mai deține în prezent un cont de Facebook, unul de g+, de twitter și lista poate continua. Iar pentru cei care nu pricep care e vâlva din jurul lui n-am decât un cuvant: simplitate.

E adevărat că trăim în era informației și tocmai asta ne omoară, timpul și atenția printre altele, și zilnic te trezești prins și tras într-o mie de direcții, de update-uri, de poze postate, de statusuri, de microștiri, de check-in-uri și e obositor. Pe când Pinterest reține esențialul din toate astea. Îți comunică vizual și la obiect, printr-un design simplist de tip clasor de timbre, idee de la care a plecat și cofondatorul Ben Silbermann. Toate update-urile îți apar în susul paginii și toate pozele sunt plasate în categorii ce-ți permit să mergi direct la țintă, la ce te interesează de fapt, fără a trebui să scrollezi la infinit prin news feed.

Nu pot să îl ridic la rang de minune a lumii digitale că nu aduce nimic cu adevărat nou în ecuație, poate doar lipsa zgomotului prezent în alte rețele sociale, dar cu siguranță își va merita și în viitor atenția utilizatorilor săi.

sursa imaginii

Advertisements

Tagged: , , , , , ,

One thought on “Pinterest

  1. Homepage April 15, 2012 at 10:54 pm Reply

    … [Trackback]…

    […] Informations on that Topic: mavrodaphne.wordpress.com/2012/03/22/pinterest/ […]…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s