The Best Exotic Marigold Hotel

Mulțumită IMDB-ului sau mai exact primei pagini și celor 3 trailere care rulează în fiecare zi acolo am descoperit  filmul The Best Exotic Marigold Hotel. Da știu, it’s a mouthfull dar își merită titlul pe deplin, chit că dă de gol din prima toată povestea constituită din elementele lui centrale.

The Best – ce-i mai bun din viață

Exotic – India

Marigold – o fi vreun joc de cuvinte legat de vârsta de aur

Hotel – ”scena” pe care se desfășoară acțiunea sau mai degrabă ce-i ține pe toți 8 împreună.

Filmul îi aduce împreună pe Judi Dench (Evelyn), Maggie Smith (Muriel), Bill Nighy (Douglas), Tom Wilkinson (Graham), Penelope Wilton (Jean), Celia Imrie (Madge), Ronald Pickup (Norman) care alcătuiesc gașca de oameni în vârstă venită din Anglia pentru o vacanță prelungită, căutarea aventurii sau a împăcarii după caz și Dev Patel (Sonny) managerul hotelului Marigold care de departe nu este cel mai bun sau mai exotic.

Fiecare are un motiv de a veni în India și de a căuta o ieșire din situația în care se află, de cele mai multe ori viața pe care o duceau în Anglia și pe care doreau să o lase în urmă în speranța că totul nu se sfârșește o dată cu înaintarea în vârstă.

Evelyn caută un nou început după moartea soțului care a lăsat-o îngropată în datorii și a forțat-o să-și vândă casa.

Muriel vine pentru a-și face o operație la șold în ciuda aversiunii față de orice persoană care nu e albă sau engleză.

Douglas și Jean vin pentru că toată agoniseala de o viață a fost investită în afacerea fetei lor și se trezesc că banii rămasi nu le lasă opțiunea unui trai decent care să nu deprime și tapetul de pe pereții pe care nu îi au.

Graham se pensionează și apucă drumul Indiei în căutarea unui vechi prieten și a iertării sale.

Madge și Norman se află pur și simplu în căutarea iubirii, a alinării singurătății.

Iar Sonny încearcă din răsputeri să-și schimbe viața, să-i demonstreze mamei lui că poate fi mândru de acesta și fetei pe care o iubește să îi poată oferi viața pe care o merită.

E inutil să menționez jocul actorilor având în vedere distribuția dar ce mi-a plăcut cu adevărat și trebui notat mai ales pentru fanii Harry Potter e jocul lui Maggie Smith care de la severa profesoară McGonagall trece la un alt gen care deși are nuanțe de severitate abundă în comic.

India e mereu fascinantă în agitația-i perpetuuă, în hărmălaie și culoare și Hotelul Marigold în toată splendoarea lui apusă rămâne o clădire de poveste și în cele din urmă un personaj în sine.

Și cum înțelepciunea vine o dată cu vârsta sau cel puțin asta aș vrea să cred, filmul ne livrează și niște replici asupra cărora merită să reflectăm: Failure is not trying. Success is coping with disappointment și Everything will be all right in the end… if it’s not all right then it’s not the end care merită adoptată pe post de mantra 5 zile din 7 🙂

Iar legat de ce se întâmplă mai departe vă las pe voi să aflați după vizionare. Enjoy!

Sursele imaginilor: stânga sus, thumbnail 1thumbnail 2thumbnail 3thumbnail 4thumbnail 5thumbnail 6thumbnail 7.

Advertisements

Tagged: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s