Smash

Din seria ”Pentru cine deschidem televizorul” îmi permit să recomand Smash, distribuit de NBC.

Trailerul m-a ”vândut”. Iar episoadele care au venit mai apoi nu au făcut decât să confirme faptul că am avut dreptate.

Smash spune povestea din spatele scenei, din spatele muzicalelor de pe Broadway cu toată drama aferentă. În cazul de față avem un muzical despre viața lui Marilyn Monroe pe care cei doi scriitori/compozitori – Julia (Debra Messing) și Tom (Christian Borle) încearcă să îl transforme în realitate și mai apoi un show de succes cu ajutorul regizorului britanic nesuferit dar atât de sexy Derek (Jack Davenport – pe care l-am mai văzut și în Pirates of the Caribbean ca pretendent al domnișoarei Swan, Elizabeth nu Bella) și de producătoarea Eileen Rand (jucată magistral de Anjelica Huston).

Iar ca pretendente pentru rolul divei Marilyn le avem pe Karen (Katharine McPhee fostă câștigătoare de Americal Idol) și pe Ivy (Megan Hilty). Prima e ingenuă și necoaptă în ale teatrului muzical dar deosebit de talentată, iar cea de-a doua deja rodată, incredibil de sexy, o Marilyn autentică dar neîncrezătoare în forțele proprii.

Dacă nu v-a convins ansamblul de actori de excepție  atunci nu știu ce ar putea să o facă.

Țin să menționez că nu e un Glee în alte straie ceva mai serioase și mai mature. Nu e plictisitor. Actorii au chimie între ei cât să te țină cu ochii în ecran 44 de minute în fiecare luni (atunci îl văd online) iar muzica e nesiropoasă și chiar antrenantă pe alocuri, ca în ultimul episod.

Ce aș mai adăuga e că mie nu-mi plac muzicalurile pentru că marea majoritate sunt enervant de happy încât nu știi dacă să vomiți de la toate dulcegăriile sau să lași veninul să curgă în râuri de critică.

Sursa imaginilor

Advertisements

Tagged: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s