Polyvore

Cum internetul este un mare teren de joacă care-mi asigură doza zilnică de hoinăreală și de interacțiune cu noi și noi site-uri, mulate perfect pe ce-mi doresc în unele cazuri, azi am descoperit Polyvore. Bine, descoperit e mult zis din moment ce știam de el, aveam o vagă idee care îi este scopul dar față de care n-am manifestat niciodată curiozitate la nivel de google it.

Dar azi i-a venit și lui ziua, după o întrebare nesemnificativă legată de o utilizatoare de Pinterest pe care o urmăresc și care postează multe dar extrem de multe panouri cu diverse look-uri care-ți lasă gura apă, imaginația zburdând și portofelul panicat. Întrebarea era legată de timp. Cum de are tipa asta atât de mult timp să stea să decupeze hainele alea și să le aranjeze și apoi să le publice online? Răspunsul a necesitat o mică scormoneală în memorie după tag-ul pozelor from polyvore.com.

Reprezentantele sexului feminin care au văzut The Devil Wears Prada, tind să cred, că au avut cel puțin un moment în care s-au visat stiliste, înconjurate de cele mai frumoase haine posibile, cu o armată de accesorii la dispoziție. Iar dacă n-au făcut-o s-au uitat degeaba la film. Același lucru e valabil și pentru Sex and the City care abunda în haine haine haine de te trezeai la final de episod oftând după ținutele protagonistelor mai ceva ca după pretendenții Samanthei.

Revenind la Polyvore și la scopul pentru care a fost creat – We’re giving people, not fashion editors, the voice to define taste. La care se adaugă posibilitatea achiziționării tuturor elementelor care compun un look.

Ideea în sine mi se pare absolut genială pentru că designerii și retailerii pleacă urechea la ce zic consumatorii și le servesc fix asta pe o tavă aurită sub forma noilor colecții.

Ce-mi place mie personal e că-mi satisface pofta de modă fără a da banii aiurea pe reviste glossy. Nu că aș fi pornită împotriva lor dar mai degrabă îmi cumpăr o carte, simt că mă hrănește mai mult și ca ani și ca satisfacție sau o haină. Apoi infinitatea de produse nu-ți îngrădește libertatea creativă pentru că până ajungi să irosești toate combinațiile posibile trăiești ceva mai mult ca Matusalem pentru că dispun de 45 milioane de poze cu produse. Ceea ce ar duce la 14190 urmat de 18 zerouri de combinații posibile dacă ar fi să alegem câte 3 produse pentru un look.

Așa că Polyvore îți dă ție puterea să decizi ce porți sau vrei să porți. Mie una îmi lasă 15 minute de visare în care mă visez Nina Garcia sau Anna Wintour.

Sursa imaginii

Advertisements

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s