Vânătoarea de comori

Probabil că oameni se nasc fie iubind marea fie muntele. Sau poate că preferința pentru una sau alta e dată de frecvența cu care te duci la munte sau la mare. Pentru cei mai mulți e mai degrabă o chestiune de cum îți petreci timpul cât ești acolo. Și la prima vedere marea și soarele vor câștiga detașat în fața muntelui…sau nu chiar?

Eram prin clasa a noua când am plecat în prima tabără adevărată și prin adevărată mă refer la distanța față de casă. Așa am ajuns în capătul opus al țării, în Munții Apuseni. Și chiar dacă eram o tabără întreagă de adolescenți debordând de energie, profesorii care ne însoțeau tot trebuiau să găsească metode prin care să ne țină în frâu cheful de aventură dar să ne facă să ne integrăm în grup și să interacționăm unii cu alții.

Iar cel mai facil mod de a realiza asta a fost printr-o competiție.

În ziua în care ne-am decis să vizităm Ghețarul de la Scărișoara am fost împărțiți în două grupuri. S-a câte un ales un lider de grup, căruia i s-a înmânat un walkie-talkie (în caz că ne rătăcim sau pățim ceva) și i s-a dat o hartă pe care era marcat traseul până la ghețar. Scopul jocului era să mergem de capul nostru până acolo urmând harta și indicatoarele în timp ce colectam o serie de obiecte, răspunsul ghicitorilor, plasate înainte de către profesori.

Așa că am pornit pe 2 trasee diferite încercând să bifăm cât mai rapid ghicitorile de pe listă. Nu mai țin minte exact cine a fost declarat câștigător din moment ce am ajuns cam în același timp la punctul de finish dar știu că ne-am distrat pe cinste în ziua respectivă.

Seara când ne-am întors din nou la tabără și aproape ne-am prăbușit în pat de oboseală m-am bucurat că picioarele n-au avut prea mult de suferit pe terenul accidentat grație ghetelor de trekking care au avut grijă să nu mă întorc cu glezna luxată înapoi acasă sau cu un număr impresionant de bătături.

A fost o experiență frumoasă devenită amintire frumoasă și care mi-a dat încă un motiv să iubesc muntele atât de mult.

Articol scris pentru SuperBlog 2012

 

Tagged: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s