Bijuteriile care te scot din anonimat

Sonja Henie spunea că ”bijuteriile distrag atenția oamenilor de la ridurile pe care le ai”.

Bănuiesc că după o anumită vârstă e valabilă afirmația. În opinia mea bijuteriile sunt cele care te scot din anonimat sau care scot o ținută din anonimat, pentru că în absența unei bijuterii chiar și cea mai spectaculoasă rochie devine ușor banală.

Să ne gândim la celebra rochie neagră din Breakfast at Tiffany’s. Ce ar fi fost fără tiara de diamante sau fără șiragul generos de perle? Sau rochia albă a lui Grace Kelly din To catch a thieft fără colierul de diamante, false ce-i drept dar oricum de efect.

Și totuși vorbim de rochii de seară unde gama de alegeri este infinită atâta timp cât nu te decizi să te împodobești mai ceva ca un brad de Crăciun, aruncând pe tine tot conținutul casetei de bijuterii, ca o imitație ieftină a lui Marilyn Monroe în Gentlemen Prefer Bondes. Poate un colier de perle asortat la o rochie albastră de cocktail sau un colier cu cristale Swarovski pentru o rochie roșie.

Dar nu despre alegerile ușoare și oarecum evidente vreau să vorbesc ci despre cele mai dificile în care trebuie temperată pasiunea pentru bijuterii și găsită combinația perfectă pentru ținuta de zi cu zi. Mai exact cu ce ne accesorizăm la birou?

De la mediul corporatist la cel creativ de agenție, modul în care ne îmbrăcăm determină până la un punct cât de în serios suntem luate (pentru că mă îndoiesc sincer că bărbații au aceeași problemă). Și chiar dacă ținuta conține fuste, pantaloni, rochii sau bluze în diverse culori sau printuri, acestea se dovedesc insuficiente în exprimarea clară a personalității. În plus o bijuterie, oricât de creativă, de funky sau neobișnuită e va fi mult mai ușor acceptată în mediul corporatist sau printre managerii de top decât o combinație eclectică de materiale, croială sau culori.

Frumusețea bijuteriilor stă în detalii și în acel je ne sais quoi aparent minor și de multe ori trecut cu vederea care sunt în stare să sublinieze mult mai bine îngustimea taliei printr-o curea, finețea încheieturii mâinii printr-o brățară, degetele de pianistă printr-un inel bine ales sau delicatețea gâtului printr-un lanț subțire.

Și din moment ce cred cu tărie în versatilitatea unui accesoriu nu trebuie cumpărate pe capete toate bijuteriile posibile ci câteva, cu gust care pot fi ușor utilizate în diverse ocazii. Așa că cel mai ușor îmi e să le așez pe categorii cu destinația corespunzătoare:

 • Bijuterii creative – a se citi acele bijuterii care nu sunt nici clasice dar nici de domeniul fantasticului. Sunt cele care dau un aer vesel oricărei ținute și care nu se conformează la o anumită formă geometrică. Aici intră inelele cu pietre mai mici sau mai mari, colorate în nuanțe vii, vibrante, broșele cu cristale multicolore sau cele tip ac de siguranță de care atârnă diverse obiecte pe care mai degrabă ți le-ai imagina la o brățară porte-bonheur. La o cămașă clasică albă sau un sacou cambrat și negru merge perfect o infuzie de culoare sub formă de broșă sau un colier cu elefanți și cristale Swarovski.
 • Stilului rock nu îi poate lipsi pielea sau țintele sau amândouă. Aici găsim brățările de piele tip cătușe care merg perfect la blugi sau la un stil ceva mai sportiv sau casual. Iar pentru cel din urmă tăria și masculinitatea unei brățări late de piele poate fi contracarată cu un alt element decorativ ca o bufniță metalică, din moment ce fac furori anul acesta și sunt omniprezente în magazinele de accesorii.
 • Pentru un stil romantic caracterizat prin materiale fluide, rochițe combinate cu cardigans sau bluze vaporoase recomand cerceii cu pietricele multicolore, dar în tonuri pastelate, care te vor face să arăți ca scoasă dintr-un tablou de Monet.
 • Amatoarele stilului clasic dar fără vreo aluzie la moda bunicii și care nu vor să își adauge anii în plus prin bijuterii ce rigide și anoste pot opta pentru design clasic dar cu zvâc prin materialele folosite. Să aleg setul clasic de cercei și colier din aur, argint sau cu pietre incolore? De ce nu un mix între cele trei care să pună punctul pe i și să atragă admirativ privirile fără a fi ostentativ sau de prost gust.
 • Iar cele care visează la prinți și moșteniri fabuloase în pietre scumpe există varianta modernă a ”bijuteriilor familiei”. Împrumută din stilul lui Kate Middleton și adoptă un set de bijuterii cu aceleași pietre de un albastru regal. Sau poate roz în ton cu diamantele roz atât de populare în rândul vedetelor hollywoodiene.

This slideshow requires JavaScript.

Și dacă ți se pare o corvoadă să alergi prin magazine și să compui liste mintale cu argumente pro și contra pentru un anume inel sau o anume broșă, fii fără grijă! Pe LuxuryGifts.ro găsești o gamă largă de bijuterii perfecte pentru orice ocazie, care pot să își găsească o casă primitoare în cutia ta de bijuterii în doar câteva clickuri.

Articol scris pentru Superblog2012.

Sursă imagine 1, imagine 2, imagini slideshow. Pozele bijuteriilor aparțin Luxurygifts.ro

Tagged: , , ,

3 thoughts on “Bijuteriile care te scot din anonimat

 1. Luxury Gifts November 14, 2012 at 4:19 pm Reply

  Multumim pentru articol! Foarte frumoase colajele 🙂
  Mult succes in continuare!

  • Cali November 14, 2012 at 6:49 pm Reply

   Mi-a facut placere sa il scriu si ma bucur si-a atins tinta. 🙂

 2. […] “Bijuteriile care te scot din anonimat” – Calina Matei – 100 puncte […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s