44 de ani de aventură

Viața e ca un drum de off-road și cu suișuri și coborâșuri dar și cu porțiuni de drum care te zdruncină până în măduva oaselor. Iar dacă îți dorești ca drumul pe care mergi să fie unul lung și să nu fii nevoit să abandonezi, atunci ar fi bine să fii echipat cu toate dotările pentru toate tipurile de teren.

De aceea de-aș fi mașină 4×4 aș fi o Toyota Hilux. O mașina fără limite, un pick-up-ul de neoprit încă din 1968, pentru uz profesionist, timp liber și aventură, în cele mai extreme condiții de pe glob, de la ținuturile arctice până în Sahara.

Se zice că mașina e de multe ori extensia personalității celui care o conduce și departe de a fi grandomană, raportat la dimensiunile Hiluxului, apreciez trăsătura ei definitorie – e gata de orice, să treacă orice test cu brio în orice condiții climatice. De la deșertul Saharei sau traseul Dakar-ului până la ținuturile înzăpezite ale Alaskăi. De la Pacific Coast Highway până la Route 66.

Transpusă această calitate în una umană aș numi-o încredere, susținere asemeni genului de persoană care nu te lasă la greu și care îți e mereu alături și la bine și la mai puțin bine. Dar cum nici unui om nu-i șade bine să fie serios în mod constant apreciez și cel de-al doilea accent – cel pus pe aventură.

Dumnezeu mi-e martor că am un dor de ducă și de aventură de nestăvilit și că aș bate lumea întreagă în lung și-n lat până n-ar mai rămâne piatră neîntoarsă de piciorul sau cauciucul Hixului meu. Și deși orașele își au șarmul lor prefer potecile mai puțin bătătorite, care nu se arată oricui. Iar acest 4×4 de la Toyota ar fi plasa mea de siguranță datorită sistemului antiblocare frâne, sistemului de asistență la frânare și celor 8 airbag-uri. Ar fi puntea mea înapoi spre civilizație, mai ales datorită sistemului de navigare prin satelit.

Puține sunt senzațiile care se apropie de intensitate și de unicitate ca cele în care ești doar tu cu drumul și nimic mai mult. Infinitatea posibilităților și gustul stringent de libertate și eliberare.


Articol scris pentru SuperBlog 2012.

Advertisements

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s