Model de bloggăr – Și blondele gândesc

De când m-am apucat de ținut un blog (sau mai multe) în 2007 și până acum am avut ocazia să cunosc mulți oameni care se învârt în același spațiu populat de taste și biți. Pe unii i-am cunoscut în persoană pe alții doar de la distanță prin intermediul articolelor postate. E și ăsta un fel de a cunoaște omul, atunci când își deșartă gândurile pentru toți să vadă. Uneori cred că blogul scoate la iveală mai multe dintr-un om decât dacă ai sta față în față cu el și ai discuta nimicuri. E ca la confesional. Ești tu și calculatorul și ”păcatele” tale.

Ei bine, în 6 ani de zile am puricat la sânge câteva bloguri de care credeam că n-am să mă las niciodată din lecturat. N-a fost așa. Apoi am găsit oameni care mă distrau pe moment prin stilul de a scrie dar în timp au ajuns obositori cu generalizările și aroganța mascată de o glumă mai mult sau mai puțin bună.

Și între toate astea s-au cernut câțiva spre care merită să ridici admirativ ochii și să le vizitezi constant URL-urile pentru că nu-și iau lumea în cap o dată ce se văd sus pe culmi și nici nu uită de bunul simț. Sunt cei care te fac să te simți puțin mai deștept sau mai bun sau mai calm sau mai om după cele 5-10 minute petrecute pe blog.

Iar cum azi m-am enervat teribil din cauza unor generalizări stupide am zis să-mi convertesc pornirea de hater în ceva mai productiv și în loc de ”așa nu” să dau un exemplu de ”așa da”.

Și blondele gândesc e un blog cu de toate, dar în primul rând e un blog cu și despre oameni. Fie că sunt relatate poveștile personale ale Siminei sau întâmplările la care a asistat direct sau indirect, toate cuvintele alea îmi încălzesc într-un mod ciudat dar benefic sufletul.

Poveștile ei mă fac să mă gândesc la poveștile mele. Uneori mă regăsesc în întrebări iar alteori iau ce citesc ca pe un semn de ce urmează mai încolo în viață. Dacă aș fi avut o soră mai mare mi-ar fi plăcut să fie ca ea.

M-au distrat poveștile din Anglia despre experiența de dentist și m-au emoționat cele despre relații, atât cele romantice cât și cele despre membrii familiei. Mi-a plăcut că am mai găsit pe cineva care nu se grăbește să ridice în slăvi ultimul film al lui Tarantino deși știu exact la ce să mă aștept din moment ce le numesc ketchup movies.

Ar mai fi multe de zis despre blondele gânditoare din moment ce arhivele încep cu noiembrie 2007, dar scopul nu e să fac analiză de text deși ar fi și aia interesantă.

Eu doar mă bucur că am găsit după îndelungi căutări un colțișor de internet la care să mă reîntorc constant și cu drag. Așa cum am găsit în autoarea lui un model la care să aspir și care să mă inspire.

Cu drag,

O cititoare care nu e blondă dar gândește

Advertisements

Tagged:

One thought on “Model de bloggăr – Și blondele gândesc

  1. Natural February 6, 2013 at 7:33 pm Reply

    Ai de la mine o recomandare dar si o leapsa de … experienta.

    Te bagi la leapsa sau la un comentariu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s