Carolina

Pe Carolina am cunoscut-o la masterat și cunoscut e mult spus, pentru că în cei doi ani cât am frecventat aceleași cursuri nu cred că ne-am întâlnit de mai mult de 3 ori și atunci cred că eram la examen.

Mai mult ne-am cunoscut după master, online, pe o faimoasă rețea de socializare de unde mi-a fost mai ușor să aflu cu cine sunt colegă și ce-i poate capul fiecăruia. M-a frapat numele ei – Carolina. Era prima dată când aflam de o persoană reală și apropiată că poartă numele pe care eu îl consideram a fi cel mai frumos.

Din una în alta, pe undeva pe la finalul celor 2 ani am ajuns să ne și cunoaștem și altfel decât virtual și pe marginea conversațiilor ne-am dat seama că ne cam plac aceleași lucruri și că putem turui în voie ore în șir fără să ne plictisim de parcă am fi prietene de-o viață.

Și dacă Jolidon a propus ca temă ”Femei care ne inspiră” atunci las inspirația să curgă și să explice de ce fata cu numele frumos merită admirată și luată drept exemplu. 

Dacă s-ar face un concurs în România de căutat o variantă autohtonă a lui Carrie Bradshaw din Sex and the City atunci fata asta l-ar lua cu brio pentru că adună în farmecul personal toate caracteristicile eroinei – pasiunea pentru pantofi frumoși și modă, dragostea de viață, personalitatea efervescentă, buclele perfecte care au devenit trademark și căutarea neîncetată a iubirii pe care speră să o găsească pe un ponton la mare, în razele roșiatice ale asfințitului.

Dar deși e epitomul a ceea ce e chic și fresh și trendy sentimentul pe care mi-l lasă de fiecare dată când ne vorbim sau ne vedem e că de fapt, mai mult decât o Carrie e o Jessica Rabbit – femeiea fatală misterioasă ieșită dintr-un film noir, urmărită de poliție care poate seduce orice bărbat pe o rază de 500 de metri doar cu privire.

Și chiar dacă în dulapul ei nu se ascund doar fuste creion și clasicii ciorapi cu dunga neagră la spate, de-a lungul piciorului, arsenalul de seducție sigur e compus din dantelă și mătase neagră, din piesele clasice vintage și retro care fac din orice femeie o femeie fatală.

Iar Passion Garden cu ale sale broderii tattoo delicate, cu materialele cu efect de mătase şi dantelă vintage și cu inspirația retro mă duc cu gândul la o femeie fatală sau la o pin-up girl, cea care te tentează și te ațâță fără a fi vulgară, cea cu zâmbetul ștregăresc și cu privirea de vino-ncoa care e mereu impecabil aranjată.

De asta o admir pe Carolina pentru atenția la detaliile cele mai mici care contează atât de mult la imaginea unei femei. Și ea chiar știe să arate și să se comporte ca una fără a depune mari eforturi și fără a fi artificială. Orice gest și orice mișcare e naturală. Dar forța interioară care o animă e pasiunea în tot spectrul ei multicolor fie că vorbim de oameni sau de hobbiuri sau de cărți și călătorii.

E fata rază de soare care te încălzește cu o vorbă bună și un zâmbet în una din zilele proaste, e cea cu care poți dansa o noapte întreagă în cel mai în vogă club din capitală sau pe plaja de la Vama Veche, e cea care azi o să-ți zică că și-a pierdut încrederea în bărbați iar mâine o să-și pună ochelarii de soare roz și o să plutească într-un nor din vapori de iubire. E energie pură prinsă într-o elegantă sticlă ce aruncă reflexii multicolore și de gâtul căreia e legată o panglică neagră satinată, pe post de cireașa de pe tort și o umbră de mister. Și tocmai ăsta e farmecul ei – cu cât ți se arată mai mult și simță că o cunoști mai bine cu atât realizezi de fapt ca e mai misterioasă ca niciodată.

Știu că sună a eroină de poveste dar uneori și personajele din povești trăiesc printre noi.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2013

 

 

Tagged: , ,

One thought on “Carolina

  1. […] UPDATE: Castigatorii premiilor la aceasta proba: Locul 1: 100 puncte – Aurora Toma – Hoinar prin Grădina Pasiunii Locul 2: 99 puncte – Radu Cindrea – Mi-e primăvară-n suflet – gînduri despre toate femeile Locul 3: 98 puncte – Sorana Bordas – Când inspirația se-mbracă-n dantelă și mătase Locul 4: 97 puncte – Oana Duma – Femeia din spatele profesoarei Locul 5: 96 puncte – Calina Matei – Carolina […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s