Vitamine la pahar

Citisem la un moment dat o statistică legată de faptul că marea majoritate a persoanelor au nevoie de o oră pentru a se pregăti dimineața și a ieși pe ușă spre birou/școală/facultate. Și atunci am dat din cap afirmativ și am început să fac calcule legate de proprii timpi matinali – atâtea minute pentru spălat-aranjat-îmbrăcat, atât pentru făcut pachet și restul pentru mâncat adică vreo 10-15 minute maxim. Și atunci m-am cam panicat pentru că mi-am dat seama că deși iau micul dejun cu religiozitate de când mă știu (chiar și la 4 ani mâncam ceva dimineața și prin ceva se înțelege mai mult de un biscuite) și că nu-l sar indiferent de zi sau de ora tot ajung să mănânc pe fugă și uneori același lucru zile în șir fără a mă mai gândi la diversitate, la necesitățile organismului sau la aportul de vitamine necesar zi de zi. Aș mai adăuga spășită că nu sunt nici cea mai mare consumatoare de fructe sau legume în forma lor naturală pentru că fie uit, fie n-am timp, fie e mai simplu cu o ciocolată să satisfac pofta de dulce.

 

Dar anii trec și poluarea și stresul își spun cuvântul iar atunci când mă uit în oglindă parcă nu mai văd mereu aceeași piele luminoasă ca altă dată și atunci îmi dau mental bobârnace pentru că iar n-am mâncat fructe de dimineață și asta se vede.

Deci cum să împăc și capra și varza și să împac totodată și stomacul și vanitatea?

Răspunsul e mai simplu decât aș fi putut crede și stă într-un storcător de fructe sau mai degrabă în ce produce acesta și anume în doi pași și trei mișcări am într-un pahar și o variantă ce vine în completarea unui mic dejun sănătos și o metodă de a combate radicalii liberi și de a privi mândră în oglindă și ca bonus, o metodă de a trișa cafeaua de dimineață pentru că un pahar de suc natural, proaspăt stors dă un boost de energie organismului mai ceva ca un expresso dublu.

Ei bine și dacă răspunsul e simplu atunci alegerea e cea care îmi dă bătăi de cap. O simplă căutare pe internet returnează sute de rezultate iar eu sunt mică și neajutorată și multitudinea de oferte mă bulversează.

Așa că am scos Excelul de la naftalină și m-am pus pe comparat prețuri, caracteristici, puterea electrică (pentru că deh nu vreau ca storcătorul să moară cu zile atunci când îi servesc vreo rădăcinoasă sau din greșeală vreun mâner de cuțit într-una din diminețile alea în care mi se deschid pleoapele doar cât să nu întru dintr-un perete în altul), cât suc scoate și în ce timp, la ce calitate și mai ales cu ce costuri pentru buzunarul meu pentru că nu puține au fost dățile în care din 3 mere am obținut 3 linguri de zeamă lipsită de pulpă numită optimist suc natural.

După cum arată și poza de mai jos pentru mulți așteptările se regăsesc în cea din dreapta iar realitatea e în cea din stânga atunci când ne uităm în recipientul în care se adună sucul.

Și uite așa poza asta m-a dus către storcătoarele cu presare la rece Hurom, dar pot să zic că bifează cu succes toate exigențele unui amator sau împătimit al sucurilor naturale. Iar motivul e unul cât se poate de simplu – SSS sau Slow Squeezing System – o minunăție de invenție prin care sucul ”se obține fără frecarea și încălzirea acestuia la viteze mari, fără aerare ca în cazul storcătoarelor centrifugale ci doar prin presare la rece la viteza mică, reușindu-se prin aceasta nouă tehnologie o stoarcere naturală, maximizarea cantității de suc, cu păstrarea culorii și a gustului natural, practic un suc mai sănătos cu păstrarea mai multor vitamine, minerale, enzime, nutrienți și antioxidanți decât în cazul utilizării storcătoarelor clasice centrifugale.”Mai multe detalii tehnice găsiți aici.

Sau dacă nu vă plac explicațiile tehnice vă puteți pur și simplu imagina că în storcător sunt niște minions care storc de zor fructe și legume între cuburi de gheață și care așteaptă cu înfrigurare diminețile pentru că nu știu niciodată ce vor primi prin tubul principal și asta îi face să alerge de colo colo prin storcător într-o panică de zile mari.

Minions love Hurom

Deci ca să recapitulăm:

  • Sucul proaspăt și natural vine în completarea micului dejun pentru că din păcate nu pot trăi doar cu atât iar cerealele integrale cu lapte, omleta/ochiurile sau sandviciurile capătă un alt gust alături de un suc de morcovi, portocale sau frunze de sfeclă și migdale pentru că Hurom poate să le combine în fel și chip;
  • Extrage de 6 ori mai multe vitamine din ceea ce storc decât dacă aș alege un alt storcător de fructe deci mă trezesc mai rapid și fără cafea, am mai multă energie în timpul zilei și asigur și vitaminele necesare pentru o piele ce radiază de sănătate;
  • Obțin până la de două ori mai mult suc deci din te miri ce poți să obții un suc delicios și sănătos;
  • Pot să îmi fac de cap cu o serie de combinații trăznite fără a-mi face griji că legumele sau fructele respective nu pot fi stoarse pentru că Hurom scoate apă și din piatră seacă sau în acest caz lapte de soia și de migdale;
  • În sfârșit o să pot face o detoxifiere ca la carte pentru că îmi pot face suc din germeni de grâu sau din iarbă (nu din aia cu cinci lobi);
  • Practic singura limită la ce poate face acest storcător cu presare la rece e dat imaginația mea și abilitatea de a combina în fel și chip fructele și legumele de la piață.

Așa că dacă doresc să obțin un suc bogat, cu pulpă, care să păstreze proprietățile fructelor alegerea e una singură – Hurom și al său Slow Squeezing System pentru că viața sănătoasă pornește de la mine de acasă! 

Articol scris pentru SuperBlog 2013.

Advertisements

Tagged: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s