Rapunzel sau regina junglei

Era o vorbă care circula prin popor cum că părul rău părăsește capul bun. De obicei stârnea o serie de zâmbete atunci când o mai auzeam dar atunci când ți se adresează ție vorba respectivă și nu ești bărbat sau trecut de 35-40 de ani parcă îți vine mai mult să plângi de ciudă și de frică decât să zâmbești bătrânilor care au o vorbă pregătită pentru orice situație din viață.

Se făcea că bifasem deja 18 ierni și că pe lângă ochii de un verde clar, nepângărit de nuanțe de căprui sau de auriu, părul meu primea cele mai multe complimente din partea persoanelor pe care le întâlneam. Era lung, șaten închis, cu firul ușor ondulat și gros, lucios, radiind de sănătate. După baie era mereu plin de volum spre nemulțumirea mea pentru că-mi lua o groază de timp să-l îmblânzesc și să-l fac să semene a păr de om și nu a coamă demnă de un rege al junglei.

Și uite că într-o zi m-au ajuns din urmă nemulțumirile și am început să suspectez că îmi cade părul. La început nu m-am alarmat că deh, primăvara și toamna e normal să cadă puțin mai mult doar că ritmul de cădere deja nu mai ținea cont de anotimp și părea să se întețească din ce în ce mai mult sub efectele agresiunii date de periatul nemilos, de placa de păr, de diverse coafuri în care intrau cantități industriale de spumă, gel sau fixativ. Evident că nici mutarea într-un alt oraș sau stresul de la facultate nu au ameliorat cumva problema.

Fiecare spălare era un moment de bocit pe înfundate în baie în timp ce număram tacticos firele de păr din cadă și mă rugam să nu treacă de suta zilnică, considerată a fi normală. Dar nici asta n-a mers așa că înainte de a intra la facultate l-am tuns bob crezând că asta îl va salva dar n-a făcut-o. Așa că am dat iama în farmacii și în plafare căutând ceaiuri, tincturi și creme care să nu mă lase cheală în următorul an.

În baie deja nu mai aveam unde arunca un ac de câte flacoane, sticluțe, cutiuțe aveam înghesuite pe raftul din fața oglinzii sau pe marginea căzii. Ajunsesem specialistă în domeniu și deja știam ce trebuie să conțină șamponul și de ce anume să mă feresc din lista de ingrediente.

Dar din păcate nici asta n-a fost de-ajuns pentru a restaura pletele mele faimoase care ar fi făcut-o și pe Rapunzel invidioasă. Așa că am dat iama în sfaturile bunicii și prin ingredientele din frigider și m-am trezit cu diverse măști pe bază de ou sau de bere care promiteau marea cu sarea dar nu livrau și promisiunile inițiale.

Când mă aflam deja la capătul răbdării bunica mi-a zis de frecat părul cu gaz din acela pe care îl foloseau pe vremuri la lămpi. Ușor de zis dar imposibil de greu de procurat până când una dintre prietenele mele mi-a zis de Loțiunea regenerantă cu petroleum de la Gerovital Plant Tratament. Pe lângă petroleum mai conține vitaminele A și E necesare pentru sănătatea părului și uleiul de ricin care asigură o structură bună și un luciu superb pădoabei capilare.

Așa că m-am înarmat cu răbdare, cu o cască de baie și cu un plan bine pus la punct despre când să aplic loțiunea minune în păr ca să o las să și acționeze câteva ore și să pot spăla părul înainte de a ieși din casă. Prietena cu recomandarea mi-a sugerat să îl las peste noapte să acționeze și să-l spăl dimineața pentru că în felul ăsta nu mai stau cu ochii pe ceas să treacă cele 3-4 ore sugerate.

Încet, încet am observat la spălat mai puține fire de păr, apoi că în zonele pe care mă chinuiam dimineața să le acopăr în fel și chip încât să nu se vadă cât păr căzuse începeau să iasă noi fire de păr care nu erau anemice și gata să cadă la o periere mai viguroasă. Și ca să mă conving că nu am eu vedenii sau că mă confrunt cu vreun efect placebo am început să îl prind cu clame care culmea nu mai alunecau în primele 3 minute ca semn că nu prea au de ce să se agațe.

Și uite așa au trecut vreo 3 ani și ceva de când mă țin săptămânal de aplicarea soluției cu petroleum și părul meu îmi mulțumește de fiecare dată când îl privesc în oglindă și constant că deși nu mai am mai am coama de altă dată, tot am rămas cu o coamă de leuț atunci când mă obosesc să-l aranjez și să nu-l las așa să cadă după cum îi e cheful.

Mi-am recăpătat o parte din farmecul personal grație produsului oferit de Farmec și Gerovital Plant Tratament care au pus capăt număratului de fire la fiecare spălare și investitului de bani în diverse produse de la care și după 6 luni nu vezi urmă de îmbunătățire!

Articol scris pentru SuperBlog 2013.

 

Advertisements

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s