Filme reimaginate…cu branza

Na că s-a făcut anul și am dat din nou nas în nas cu latura mai puțin vizibilă a personalității mele și anume cea de fan brânză. Mi-e știută pasiunea pentru încercat diverse mâncăruri, care de care mai bizare, așa cum îmi e cunoscut și călcâiul lui Ahile, cel situat nu acolo unde l-a pus anatomia ci în papilele gustative care nu s-ar mai sătura să încerce câte-n lună și în stele în materie de brânză. 

Și cum brânza merge cu orice m-am gândit să o combin cu o altă pasiune și anume cea pentru filme, pe care le-aș privi ore în șir și nu m-a mișca niciun centimetru din fața televizorului. Bine, poate doar pentru o felie gustoasă de brânză Cheddar.

Într-atât m-a prins microbul încât am ajuns să-mi reimaginez scenarii întregi de filme celebre și să le plasez întreaga acțiune în jurul unor tipuri de brânză.

Deci vă invit să purcedem în a schimba istoria Hollywoodului alături de un fan al filmelor și al brânzei deopotrivă.

  • The Roquefort Redemption îl are ca personaj principal pe Tim Robbins care este trimis la închisoare pentru că a fost acuzat pe nedrept că nu-i place brânza Roquefort pe care cică a aruncat-o la gunoi într-o noapte. Degeaba încearcă să convingă instanța de nevinovăția sa el tot ajunge pentru mulți ani să fie închis pe nedrept și în cele din urmă evadează printr-un tunel săpat în perete cu furculița de brânză, pe care l-a acoperit cu un poster cu Raquel Welch mâncând o felie de gouda. Restul vieții sale ajunge să-l petreacă pe o plajă din Grecia făcând brânză Feta alături de prietenul său Red.
  • Ciobanul prezintă povestea unui cioban vestit, Don Vito Ciobălione, conducător de imperiu peste cornute, care ajuns din urmă de vârstă și crimele comise dorește să-și transfere puterea asupra fiului său Ciobănașul. Din păcate acesta nu este foarte convins că-și dorește rolul și responsabilitatea cu care vine la pachet. Cea mai memorabilă scenă din film ar fi cea în care unul dintre personaje se trezește cu un cap tăiat de berbec în pat. Asta ca dovadă a puterii și a faptului că nu te pui cu Ciobanul Ciobălione.
  • Cheese Fiction spune povestea a doi producători de brânză, a unui expert în brânză, a soției unui cioban și a unei perechi de fani brânză, poveste ce se îmbină alte patru povești despre cele mai bune moduri de a găti brânza și cea mai originală rețetă de brânză. Filmul a dobândit statutul de cult printre fanii brânză și i-a adus multă recunoaștere lui Quentin Tarantino. Mie cel mai mult mi-a plăcut scena dansului din jurul brânzei de pe ringul de dans și melodia celor de la Cheese Overkill – Girl you’ll be a cheese fan soon.
  • Brânza bună, brânza rea și brânza urât mirositoare spune povestea a trei pistolari, fiecare din ei fan brânză. Primul era fan mozzarela adică brânza bună, al doilea fan gorgonzola adică brânza rea, iar ultimul fan Pont l’Eveque probabil cea mai urât mirositoare brânză de pe planetă. Cei trei se întrec să găsească o comoară de brânzeturi în timp ce trebuie să facă față numeroaselor dueluri, spânzurători, luptelor din Războiului Civil al Brânzei și taberelor de deținuți torturați cu mirosuri insuportabile de brânzeturi cu mucegai.
  • 12 fani brânză ne pune față în față cu un jurat care participă la un proces în care este cercetată o crimă în care asasinul i-a servit victimei, intolerantă la lactoză, brânză. Încet, încet acesta reușește să-i convingă și pe ceilalți jurați că acest caz nu este atât de simplu și de clar așa cum părea în instanță.
  • Ultimul film din lista de preferate e Lordul Brânzei – Întoarcerea Ciobanului în care Ciobanul rege împreună cu Gandalf cel alb ca telemeaua îi conduc pe Fanii Brânză împotriva armatei lui Sauron cel vegetarian pentru a îi lăsa timp lui Frodo și lui Sam să ajungă în siguranță la Muntele Doom cu Inelul de brânză de capră care domnea peste toate celelalte inele de brânză.

Sper că v-am convins că sunt fan brânză și că nu mi-e rușine să recunosc asta sau să mă las purtată de val cu această pasiune chiar și atunci când mă uit la filme!

Articol scris pentru SuperBlog 2013.

Advertisements

Tagged: , ,

One thought on “Filme reimaginate…cu branza

  1. simona, de la Delaco November 20, 2013 at 7:09 am Reply

    Capul de berbec face totul – “an offer you can’t refuse” :). Mult succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s