Redesenează-ți cartierul!

Bucureștiul și nu numai a avut de suferit în urma atâtor decenii de comunism care s-au exprimat în fel și chip și din care dincolo de mentalitatea tipică au mai rămas ca rămășite blocurile de un gri bolnăvicios. Sigur îmi veți spune că multe sunt reabilitate și deci mai au câte un strop de culoare dar cele mai multe sunt cele de la stradă, dincolo de primul rând de imobile tronând în continuare diferite tonuri de gri.

Toyota mă învită să vin cu o idee creativă pentru situația în care aș fi aleasă ambasadoare pentru Dream Car Art Contest, un concurs care încurajează latura creativă a copiilor cu vârste până în 15 ani și care le premiază an de an talentul artistic.

Și că tot vorbim de talent artistic și de artă în orice formă ar veni ea, ideea mea de promovare ar ține de utilizarea în mod creativ a pereților goi de pe blocuri, cei care oricum mai devreme sau mai târziu ar ajunge să fie vandalizate de grafferi.

Aș propune împânzirea orașului cu astfel de desene în care să apară contul unei mașini iar copii din cartier ar putea să le coloreze în fel și chip și să dea frâu imaginându-și mașina visurilor lor. Le-aș plasa mai ales în zona școlilor și a grădinițelor alături de logo-ul Dream Car Art Contest și aș face în așa fel încât respectivele școli să primească și cretă colorată sau vopsea pentru a servi copiilor la înfrumusețarea contururilor, informând totodată și învățătoarele și educatoarele despre concurs și încurajându-le să susțină și să-și înscrie elevii la concursul Toyota.

Mi se pare că această idee ar ajunge fix la publicul țintă și anume copii și ar avea ca rol secundar contribuția adusă societății și spațiilor care îi înconjoară într-un mod pozitiv.

Articol scris pentru SuperBlog 2013.

Advertisements

Tagged: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s